טיול לקפריסין

 קלפטיקו
אחד התבשילים המזוהים עם המטבח הקפריסאי הוא תבשיל בשר כבש עם תפוחי אדמה הנקרא "קפלטיקו" . שמו נגזר מהמילה היוונית קלפטו או קלפטומן שמשמעה גנב. בעבר נהגו הקפריסאים יושבי ההרים אשר נקלעו למצוקה בימי החורף ולא היה להם די מזון, לגנוב מדי פעם כבש מהרועים שהיו בסביבה ואז להכין אותו בבור עם גחלים באדמה במשך כמה שעות. לבור היה רק פתח קטן וכך ריח התבשיל לא הגיע למרחקים.
כיום ניתן לראות כמעט בכל פינה ברחבי האי טבונים להכנת הקלפטיקו. התבשיל כבר לא נעשה בגנבה ולא בבור באדמה רק השם מספר על הגנבה ועל טעמה המתוק של הגנבה שמוסיפה תבלין לתבשיל.



גליקו - הממתקים של קפריסין
המתוקים הנפוצים והאהובים על הקפריסאים (וגם עלי) נקראים "גליקו". פירוש המילה גליקו מיוונית הוא מתוק (למשל, שמה של הזמרת גליקריה הוא בתרגום חופשי מתוקה). ממתקי הגליקו עשויים מפירות שונים שעוברים בישול במי סוכר בדרך ייחודית. אני ממליצה לאכול גליקו עם כוס מים או קפה שחור ליד. במהלך הטיול נבקר בבית מלאכה ביתי לייצור גליקו.




חלומי – קפריסאית חלומית
יש אומרים שבזכות תקופות בהם אזור הים וההר היו מנותקים בימי החורף, נוצר צורך להמציא מזון עם חיי מדף ארוכים. לחלומי חיי מדף ארוכים במיוחד. גבינה זו נוצרה והתפתחה באזור ההררי של האי. זוהי גבינה חצי קשה עם 30 אחוז שומן. איחודה בכך שאינה ניתכת בטיגון בגלל שהיא מיוצרת ללא מחמצת לקטית וכך אינה עוברת תהליך החמצה. בטיול נבקר גם במקום קטן בו מכינים חלומי וכן נטעם ונאכל חלומי בארוחות ואם תרצו יש אפשרות לקנות חלומי בוואקום ולהביא הביתה.


בירה קאו
בירה KEO (קאו) היא בירה מצוינת ומקומית. מיוצרת בקפריסין. תענוג לשתות אותה לחוד או משולבת בארוחה.


ולסיום- קפה שחור
לקפה השחור אנחנו נוהגים לקרוא "קפה טורקי" אלא שבצד היווני של קפריסין הס מלהזכיר את המילה "טורקי". אם אתם רוצים קפה שחור בקשו "קפה קפריסאי" ותקבלו את מבוקשכם.
המטבח הקפריסאי בקפריסין היוונית- מטבח יווני עם טאצ' מקומי
ברב המקומות בהם נאכל ברחבי קפריסין נרגיש מיד את המטבח היווני. אני מחלקת את המטבח הקפריסאי לסגנון החוף וסגנון ההר. באזור החופים יש דגש על דגים ופירות ים. אזור ההר מצטיין יותר בירקות, סלטים טריים ופירות.