אחרי מלחמת לבנון השנייה ובעקבות אירוע החטיפה בו מצאו את מותם אהוד גולדווסר ז"ל ואלדד רגב ז"ל , הוחלט בצה"ל להציב חומות בטון במקומות רגישים על גבול הצפון וביניהם מצפון למושב שתולה ובנקודת החטיפה. תושבי שתולה ובעיקר החקלאים שהיו רגילים לצאת בכל יום לשטחים הירוקים והיפים, לא אהבו את החומה האפורה שניצבה עתה מול עיניהם, וכך נרקמה היוזמה ע"י כמה אנשים משתולה ובשיתוף פעולה עם המועצה האזורית מעלה יוסף, לשנות את התחושה האפורה והחונקת, בצבעוניות מרהיבה של ציוריי גרפיטי.
באביב 2018 הגיעו לישראל שמונה אומני גרפיטי בעלי שם עולמי, הם נשלחו ע"י עמותת Artist 4 Israel לצייר על הגבול המתוח בין ישראל ללבנון ליד שתולה ובנקודת החטיפה הנמצאת 1.5 ק"מ מערבה מחומת שתולה, האומנים התארחו בבתי התושבים בשתולה, נפגשו עם נוער ומשפחות שכולות, למדו על הארץ, תושביה ומאפייניה, ובהתאם הגישו סקיצות ליזמים.
בזמן שציירו את יצירותיהם הייתי שם וצילמתי אותם מטפסים על פיגומים לבושים בחולצה עליה סלוגן שמבטא את האני מאמין של העמותה: ART OVER HATE הם השאירו על החומה את חותמם ואמונתם שהאומנות יכולה לרכך, להרגיע ולשנות תודעה. שמונה היצירות על החומה מתפרסים לאורך 200 מטר על חומה בגובה 4 מטרים.
-
FLAKO מדרום אפריקה צייר עדר פילים, הפילים מסמלים משפחה מלוכדת ועוצמתית כמו המשפחתיות הישראלית.
-
JOUURI מיפן ציירה את היונה בדמות אישה על מרכבת אש המסמלת את ההבטחה האלוהית לשמור על האנושות ועל כל תושבי העולם.
-
NMsaigar מארה"ב, ציירה את שתי הנשים בשמלות פרחוניות המסמלות את היופי והטבע והשתלבות האדם בטבע
-
Zabou מאנגליה ציירה ילדה משקה עץ זית המבטא חיבור בין האדם לטבע, צמיחה ואת החיבור לצד השני של החומה בו גדל עץ שממשיך את עץ הזית המצויר ואת היצירה שנקראת "מעוף במרחק נגיעה" בו אישה בלבוש כורדי מסורתי וישראלי עפים ומושיטים יד זה לזה. המעוף המיוחד הזה מסמל את החיבור בין המסורת הכורדית-יהודית של מייסדיי שתולה לבין הצבר בן המקום.
-
Shayne מארה"ב צייר את הציור לפי הפסוק מישעיהו "וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ ועגל וכפיר יחדיו ונער קטן נהג בם" להביע תקווה לשלום ולחיים שלווים.
-
Rain מארה"ב צייר את מבצר המונפורט בסגנונו הפסטורלי הנמצא באזור שתולה
-
ABSTRK מקובה צייר את לב מלא חמלה שרואה הכל ומחבר בין אנשים
על החומה בנקודת החטיפה,ציירו כל האומנים יחד שדה פרחים לזכר 121 הנופלים במלחמת לבנון השנייה.
לפעמים גם קירות מדברים.
קירות מדברים בשתולה
כתבה וצילמה: איילת בר-מאיר.